Ako na čistý koberec: Rady pre čistenie a tepovanie koberca

Čistenie koberca je rovnako dôležité ako čistenie sedačky, matracov a iných vecí vo vašom dome. Čistý koberec nielenže vytvára príjemnú atmosféru, ale tiež pomáha udržiavať zdravé a hygienické prostredie pre vás a vašu rodinu. Existuje niekoľko metód čistenia koberca, spomedzi ktorých je tepovanie jednou z najúčinnejších. V tomto článku si preto povieme, ako na čistý koberec pomocou tepovania a rôznych iných metód.

Pravidelné vysávanie

Prvým krokom k čistému kobercu je pravidelné vysávanie. Vysávajte koberec aspoň dvakrát týždenne, ale ak máte domáce zvieratá, odporúča sa vysávať ho častejšie kvôli alergénom, ktoré sa vyskytujú v ich srsti. Vysávač by mal mať dostatočnú saciu silu a efektívne odstraňovať prach, nečistoty a chlpy z kobercových vlákien.

Používanie čistiacich prostriedkov

Čistiace prostriedky na koberce sa používajú hlavne pri odstraňovaní škvŕn. Čím skôr sa o škvrnu postaráte, tým vyššia je pravdepodobnosť úspešného odstránenia. Použite vhodný čistiaci prostriedok pre daný typ škvrny a dôkladne koberec ošetrite podľa pokynov na obale.

carpet-mattress-rug

Tepovanie koberca

Tepovanie je jednou z najefektívnejších metód čistenia kobercov. Na tepovanie koberca s horúcou vodou využívame špeciálne vybavenie, ktoré kombinuje vysokotlakový vzduch a horúcu vodu na odstránenie hlbokých nečistôt, alergénov či starých škvŕn z kobercových vlákien. Tepovanie obnovuje vzhľad koberca, čistí ho do hĺbky a eliminuje zápachy. Koberec by ste mali tepovať aspoň raz ročne, ale frekvencia závisí od intenzity znečistenia a stavu koberca.

Detailnejšie informácie o tepovaní nájdete v našom článku, kde sa dozviete aké druhy tepovania existujú, a ktorá metóda je najefektívnejšia.

Nebaví vás už neustále manuálne čistenie koberca bez výsledku?

V Uni-Lux zabezpečujeme vysoko profesionálne čistenie kobercov pre našich klientov. Či už je váš koberec znečistený od rôznych jedál, krvi alebo sa neviete zbaviť vypadanej srsti od vášho domáceho miláčika, my sa o to zaručene postaráme!

 

Naša najmodernejšia technológia tepovania koberca zaručene predĺži životnosť vášho koberca a vám ušetrí kopu nervov. Pomocou špeciálnych prístrojov a prípravkov z amerického trhu detailne a precízne vyčistíme váš koberec!

Alebo