Tepovanie sedačiek – Kľúč k čistote a pohodliu

Sedačky sú centrom pohodlia v našich domovoch. S ich používaním a plynutím času sa na nich však hromadí prach, nečistoty a alergény, čo môže ovplyvniť nielen ich vzhľad, ale aj naše zdravie. Našťastie existuje riešenie, ktoré vám pomôže udržať vaše sedačky v dokonalom stave – tepovanie. Tepovanie sedačiek je profesionálny proces čistenia, ktorý prináša množstvo výhod. V nasledujúcom článku sa pozrieme na niektoré z týchto výhod a porovnáme si dva základné druhy tepovania.

Výhody tepovania:

Odstraňuje nečistoty a alergény

Tepovanie je vysoko účinná metóda, ktorá dokáže dôkladne odstrániť prach, roztoče, peľ a ďalšie alergény, ktoré sa usadzujú v sedačkách. Pri tepovaní sa využíva silný prúd vysokotlakového vzduchu a vody, ktorý vyháňa nečistoty z hĺbky tkaniny. To znamená, že tepovanie nielenže zlepšuje vzhľad sedačiek, ale aj zabezpečuje čisté a zdravé prostredie pre vašu rodinu.

Obnovuje vzhľad a farbu

Ako pri každej inej veci, tak aj pri používaní sedačiek časom vybledne farba a sedačka tak stratí svoj živý vzhľad. Tepovaním sa obnovuje ich pôvodný vzhľad tým, že sa odstraňujú škvrny, špina a nečistoty. Pri tepovaní sa používajú špeciálne čistiace prostriedky a vybavenie, ktoré pomáha vrátiť sedačkám ich pôvodnú žiarivú farbu a vzhľad novosti.

Odstraňuje zápachy a škvrny

Sedačky môžu časom pohlcovať aj rôzne zápachy, ako sú pachy z jedla, domácich zvierat alebo cigaretový dym. Tepovanie pomáha eliminovať tieto zápachy tým, že čistí tkaninu do hĺbky a nie len povrchovo. Čo sa týka škvŕn, pomocou tejto metódy dokážeme odstrániť aj staré škvrny z červeného vína, krvi a rôznych iných typov usadenín.

Prolonguje životnosť sedačiek

Pravidelné tepovanie zabezpečí, že vaša sedačka bude vyzerať opäť ako nová a životnosť sedačky sa znovu predĺži o niekoľko rokov. Čo myslíte, je finančne prospešnejšie pravidelne tepovať alebo kupovať novú sedačku každé 3 roky?

Druhy tepovania

Domáce tepovanie

Ide o metódu, ktorá sa vykonáva svojpomocne doma bez profesionálneho vybavenia. Na domáce tepovanie sa väčšinou používajú malé tepovacie zariadenia, ktoré sú bežne dostupné na trhu. Domáce tepovanie je účinné pri odstraňovaní povrchových nečistôt, prachu a drobných škvŕn. Obmedzený výkon a tlak vody spôsobuje, že tento typ tepovania nie je účinný pri odstraňovaní hlbokých škvŕn a zanesených nečistôt. Takéto tepovanie si taktiež vyžaduje viac času a úsilia, pretože domáce tepovacie zariadenia majú obmedzenú kapacitu a výkon.

Profesionálne tepovanie s horúcou vodou

Tento typ tepovania môžu vykonávať len profesionálne čistiace firmy, ktoré disponujú špeciálnym vybavením a skúsenosťami.

 

Pri tepovaní sa používa profesionálne tepovacie zariadenie s vysokotlakovým prúdom horúcej vody, ktorý efektívne odstraňuje hlboké škvrny, mastnoty a zanesené nečistoty. Účinne odstraňuje alergény, baktérie a plesne.

 

Vo všeobecnosti ide o rýchlejší a efektívnejší proces, nakoľko  sa na toto čistenie používajú stroje, ktoré majú vyššie všetky parametre potrebné k dôkladnému vyčisteniu.

 

Vyšší tlak vody, vyšší podtlak odsávania a celý proces prepierania prebieha s horúcou vodou 50-60°C, čo zabezpečí lepšie rozpustenie nečistôt a kratšiu dobu schnutia.

Profesionálne tepovanie s horúcou vodou ponúka vyšší výkon, efektívnejšie odstraňovanie nečistôt a lepšiu hygienu v porovnaní s domácim tepovaním. Toto čistenie je určené pre všetkých, ktorí vyžadujú kvalitnú prácu s čo najlepším výsledkom. V Uni-lux vám vytepujeme sedačku, koberec, či dokonca aj auto a mnoho iného. 

Alebo