Výhody profesionálneho upratania domácností

Čoraz viac ľudí na Slovensku chce svoj čas tráviť zmysluplne. Pravidelné sobotné upratovanie nahrádzajú výletmi s rodinou, odpočinku, či záľubám. Nebojte sa, domácnosť neostane neuprataná.

Hodnotu času títo ľudia vymenili za služby profesionálnych firiem, ktoré upracú celý dom, utrú prach, povysávajú, vydrhnú rúru, drez, toalety… Mohli by sme pokračovať, ale iba by sme vymenovali všetky miesta, kde sa špina tvorí alebo zhromažďuje a ktorú profesionáli zneškodnia.

Upratovanie je fyzická činnosť, kde za 2 hodiny môžete spáliť 200 kalórií. Pre lepšiu predstavu – je to cca polovica cheeseburgera alebo pol litra koly. Spaľujte ale kalórie efektívnejšie – športom, prechádzkami v prírode na čerstvom vzduchu, nie so švédskou utierkou v jednej ruke a mopom v druhej.

Je potrebné si uvedomiť, že 87% času trávi človek v interiéri. V čase covidu je to možno ešte viac. Preto chcene, či nie – všetky baktérie, plesne, vírusy, prach a roztoče sú v jednej domácnosti spolu s vami. Na zachovanie rozumnej miery „špiny“ je potrebná pravidelnosť a dôslednosť, pretože kolónie baktérií sa vedia množiť o 30% za jediný deň.

Teraz vám prezradíme fakt, ktorý možno zmení váš pohľad na hodnotu vášho času. Priemerná žena strávi upratovaním 12 896 hodín za svoj život. Ak si to budete vedieť predstaviť v týždňoch, tak je to 72. Muž je v tomto smere trochu „lenivejší“ – ten strávi upratovacími prácami len polovicu času.

Každopádne ide o veľký časový fond, ktorý by sa dal využiť podstatne zmysluplnejšie.

Možno ste už počuli o fakte, že váš mobil obsahuje v pomere na plochu väčší počet baktérií ako toaletná doska. To isté ale platí aj pre kuchynský drez. Čistiace hubky môžu byť navyše zdrojom nebezpečných baktérií e.coly. Skončiť v súčasnej dobe na infekčnom oddelení je asi tá najposlednejšia vec, po ktorej túžite.

Téma upratovania je často aj predmetom domácich hádok – aspoň tak to uviedli respondenti jedného veľkého zahraničného prieskumu. Až 50% párov uviedlo, že upratovanie je problémom, ktorý prerastá ho škriepok ( druhá polovica respondentov uviedla, že si radšej za upratovanie platia ).

O čom sa hádajú? 27% o tom, kto by mal upratovať , 24% o tom, ako často čistiť, 34% o iných problémoch, ako sú výrobky a zariadenia, a 17% o tom, ako niečo čistiť.

Ak sa chcete vyhnúť všetkým vyššie spomenutým nepríjemnostiam, prenechajte upratovanie vašej domácnosti na nás.

Za veľmi priaznivé ceny vyupratujeme váš domov a vy si užívajte voľno, záľuby a šetrite zároveň vaše zdravie, peniaze a nervy.