Správny čas na jarné upratovanie – profesionálmi

Jarné upratovanie je zvyk, ktorý je tu od nepamäti. Pre niekoho to môže byť strata času, pre iného vítaná činnosť po mesiacoch zavretých v interiéri.

Tak, či onak, asi sa zhodneme, že výsledok jarného upratovania prispieva k pohode, zdraviu a celkovej čistote domácnosti.

Upratovanie je ale časovo náročná úloha. Žena za svoj život trávi upratovaním priemerne 12 896 hodín, alebo inak povedané – takmer 1 a pol roka. Pre úplnosť, chlap sa upratovaniu venuje asi polovicu času. Nespravodlivé ale je to tak.

Jednou z najväčších výziev v domácnosti je prach. Ten sa v čase home office a dištančného vyučovania v zimných mesiacoch vytvára podstatne viac ako tomu bolo doteraz. Prach je zo 70% tvorený odumretými kúskami kože, ktoré sú zase potravou pre roztoče. Silne prašné prostredie vysušuje vzduch, dráždi pokožku a dýchacie cesty a je nepriateľom číslo jedna pre alergikov, astmatikov a ľudí s citlivou pokožkou.

Bez ohľadu na to, ako tvrdo drhnete alebo mopujete, použité nástroje a výrobky nepracujú tak dobre ako profesionálne čistiace nástroje. Prenájom profesionálneho vybavenia môže byť cestou ale musíte vedieť stroje a celkovo postupy ovládať, aby ste dosiahli žiadaného výsledku.

Vaše koberce, čalúnenie, či podlaha môžu časom stratiť na kvalite, či farebnom odtieni. Ak však k upratovaniu pristupujete zodpovedne, alebo to necháte na profesionálov, môžete predĺžiť ich životnosť až o 60%. Časom to predstavuje nemalú úsporu vašich financií.

Skutoční odborníci nečistia domácnosť len na oko. Platí nepísané pravidlo, že čím nedostupnejšie miesto, tým viac baktérií a vírusov sa tam nachádza.

Ďalším bežným javom v domácnosti je, že po čase sa na niektoré náročnejšie upratovanie jednoducho zabudne. Ako príklad uvedieme luster.

Postupne sa na ňom usadzuje prach, ktorý ale nevidíte. Stačí ale menší prievan a prach pomaly klesá smerom k našim dýchacím cestám.

2 hodinovým upratovaním spálite cca 200 kalórii ( pre lepšiu predstavu je to asi za malý tanier chipsov ). Nie každý má ale čas a chuť stráviť pekné jarné dni s mopom a handrou.

Ak chcete ušetriť čas, energiu a z dlhodobého hľadiska aj ušetriť, prenechajte upratovanie domu na profesionálov.

Vykonávame kompletné čistenie domácnosti od kuchyne, cez izby až po toalety. Za výhodné ceny premeníme váš byt alebo dom na krásne a zdravé prostredie pre život.